Nieuw: Planet Earth is blue.


Op vrijdag 14 juni verschijnt Planet Earth is blue. In dit opstel beschrijft Maarten Doorman hoe kunstenaars zich over de toekomst van de aarde uitspreken. Steeds meer beseffen we de eindigheid van fossiele grondstoffen. Wereldwijd gaan regeringen, producenten en consumenten op zoek naar nieuwe technologieën en ideeën om de balans tussen de omgang met de natuurlijke bronnen en de behoeften van de mens in balans te brengen.

Veel hedendaagse kunstenaars richten zich op die zoektocht. Planet Earth is blue is een hartstochtelijk pleidooi voor kunst die zich bemoeit met de complexiteit van deze wereldwijde transitie. Doorman bespreekt o.a. het utopische werk van de Italiaanse kunstenaar Pistoletto en de dystopieën van Joep van Lieshout.

Dit essay werd geschreven in opdracht van Stichting Third Paradise. Een verkorte versie ervan verscheen eerder in De Groene Amsterdammer.

Maarten Doorman is schrijver, doceert cultuurfilosofie aan de Universiteit Maastricht en is bijzonder hoogleraar Kritiek van kunst en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Voor informatie info@thirdparadise. Third Paradise is een nieuw samenwerkingsverband tussen overheid, bedrijfsleven en de culturele sector. Het combineert innovatie, wetenschap, utopisch denken, kunst, creativiteit, beleidsmakers, bedrijfsleven en economie in de realisatie van een BioBased Economy.

Uitgever: De Zwaluw

ISBN: 978-90-77794-11-1, geïllustreerd, 32 blz., juni 2013
Formaat: 24,0 (h) x 16,0 (b) x 0,4 (d) cm. Gewicht: 80 gram

kosten: €15,- incl. verzendkosten

Het boek is te bestellen via info@thirdparadise.