Filosofen van deze tijd.


Auteur :
Maarten Doorman en Heleen Pott (Redactie en inleiding)
Uitgever:
Bert Bakker
Gepubliceerd in:
2018
ISBN:
978 90 351 3262 7

In Filosofen van deze tijd van Maarten Doorman en Heleen Pott worden de 32 belangrijkste denkers van de laatste halve eeuw besproken door een keur van specialisten. Aan de orde komen onder anderen Heidegger, Wittgenstein, Popper, Arendt, Foucault, Derrida, Dennett, Kristeva en Nussbaum. Onlangs kwamen daar drie nieuwe denkers bij: Gilles Deleuze, Frantz Fanon en Peter Singer, die tot nu toe ontbraken.

Filosofen van deze tijd heeft zich sinds 2000 in vele herdrukken bewezen als de standaard inleiding in de hedendaagse filosofie. Het is leesbaar maar niet oppervlakkig, toegankelijk en toch academisch verantwoord.

Het boek is niet louter een geschiedenis van de recente ontwikkelingen in de filosofie Рhet schetst meteen het filosofische landschap voor de rest van de 21e eeuw. Filosofen van deze tijd is een inleiding op de moderne filosofie, onmisbaar voor studenten aan universiteiten en hogescholen, maar ook een verrassende kennismaking voor een breed publiek.

Ralph Keuning, museumdirecteur in FD van 5 augustus 2021: Favoriet is nu Filosofen van deze tijd van Maarten Doorman en Heleen Pott. Een te gek boek, waarin het denken van verschillende filosofen wordt behandeld. Als je iets van Martin Heidegger wil weten, bijvoorbeeld Рen wie wil dat nou niet Рdan sla je dit boek open en kun je een kort, goed stuk over hem lezen. 

Bestel

16e druk, met illustraties van de behandelde filosofen. Filosofie – en toch leesbaar!