Denkers in de ring. Filosofische polemiek uit 25 eeuwen


Auteur :
Maarten Doorman en Willem Visser
Uitgever:
Bert Bakker
Gepubliceerd in:
1993
ISBN:
9 789035 126381

Filosofie lijkt vaak dodelijk saai en serieus. Denkers in de ring, een door Maarten Doorman en Willem Visser samengestelde bloemlezing uit de geschiedenis van het denken, rekent met dit vooroordeel af en laat zien hoe prikkelend en meeslepend filosofische kwesties kunnen zijn.
Denkers in de ring ventileert zowel vrolijke als vileine kritiek op academische filosofie, sofisten, religieuze dogmatiek, officiële wijsbegeerte, dorre geleerdheid en filosofische modeverschijnselen. Van Plato en Lucretius tot Voltaire, Marx, Wittgenstein en Sartre.

De pers over het vele malen herdrukte Denkers in de ring:

Er wordt op elke bladzijde gebokst en raak gestoten (De Groene Amsterdammer)

Denkers in de ring is een aanrader (…) vooral ook door de pittige en informatieve inleidingen op de aan bod komende filosofen (De Morgen)

Prachtige kritieken van Kant op de theosofische dweperijen, van Nietzsche op Wagners muziektheorie of van Carnap op Heideggers metafysica. Alle teksten zijn door de samenstellers uit het origineel vertaald en van een uiterst informatieve inleiding voorzien. (Biblion)

Te koop bij bol.com: http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/denkers-in-de-ring/1001004002062541/index.html#product_description