De romantische orde: 3e druk


Auteur :
Maarten Doorman
Uitgever:
Bert Bakker
Gepubliceerd in:
2012
ISBN:
978 90 351 2628 2

De romantische orde

Bindwijze Paperback
Omvang 288 p.
Prijs 16,85
Druk 3
Verschenen 2012
Eerste druk 2004
Fonds Nederlandse non-fictie
Dit boek is te koop bij https://www.boekwinkeltjes.nl/b/136627301/De-romantische-orde/
We leven nog steeds in de Romantiek en het lukt ons niet ons daaraan te ontworstelen. Mensen verlangen ernaar zichzelf te zijn en ze verlangen naar roes en het exotische. De liefde is la grande affaire de la vie. Het romantisch nationalisme staat hoog op de agenda van de multiculturele samenleving en een verenigd Europa. In De romantische orde zet Maarten Doorman uiteen dat de kracht van de Romantiek schuilt in haar dynamiek. Het boek is een synthese van idee├źngeschiedenis en cultuurfilosofie die de historische achtergrond van een aantal actuele debatten en dilemma’s toont. Het werpt een nieuw licht op de hedendaagse cultuur. En op onszelf.

‘In De romantische orde wil filosoof Maarten Doorman laten zien dat het romantische nog steeds overal in onze cultuur is terug te vinden.’ Arnold Heumakers, De Groene Amsterdammer

‘Een rijk en uitdagend boek’ ( de Volkskrant )

De romantische orde is heel goed geschreven en de schrijver schrikt niet terug voor de grote greep.’ ( NRC Handelsblad )

‘Doormans intellectuele lef levert niet alleen de nodige stof tot nadenken, maar ook inzicht en vooral leesplezier.’ ( De Academische Boekengids )

‘Je zou willen dat Doorman de tijd kreeg om zich nog een paar jaartjes op te sluiten in zijn studeerkamer om nog wat verder door te denken en schrijven. Het zou ongetwijfeld meer (…) prikkelende boeken opleveren die aan het denken zetten over de verwarrende tijd waarin wij leven.’ Eindhovens Dagblad
Het boek werd genomineerd voor de Eurekaprijs 2005 en voor de Socrates Wisselbeker 2005.
Voor de Hongaarse vertaling van dit boek, A romantikus rend, zie:
Voor de Tsjechische vertaling van dit boek, Romantick rend, zie:
http://dejinyasoucasnost.cz/archiv/2009/2/maarten-doorman-romanticky-rad/