Brussel, Heerlen, Leeuwarden, Nijmegen, Amsterdam


Op 26 maart om half 7 een salon bij Caspar Western Friedrich in het Kaaitheater Brussel.

Caspar Western Friedrich combineert de verhalende kracht van de western met het dromerige verlangen van de Romantiek. Met als inspiratie de lonesome cowboy en de schilderijen en persoonlijkheid van Caspar David Friedrich, bouwt Philippe Quesne een atelier van landschappen op scène. Voorafgaand een gesprek met o.a. Maarten Doorman. N.B. voertaal Engels.

29 maart in de schouwburg Heerlen bij Club Romance, een verdiepende avond rondom de voorstellingen Tasso en Jeanne d’Arc die in Theater Heerlen op het programma staan. Tasso en Jeanne d’Arc zijn twee stukken van het Nationale Toneel die volledig in het teken staan van de romantiek. Beide draaien, op hun eigen manier, om toekomstidealen en radicaal denken om tot oplossingen te komen. Een gesprek voor de voorstelling.

1 april Nacht van de Filosofie Leeuwarden: lezing. Het virtuele landschap.

15 april Poëziecafé Ongerijmd bij Boekhandel Hijman; gesprek over poëzie en filosofie en voordracht gedichten in Arnhem. DE boekhandel heeft een bewogen geschiedenis en is gelgen op (aan?) Grote Oord 15 (Jansstraat). Op 26 april houdt Maarten Doorman zijn oratie aan de Vrije Universiteit Amsterdam (titel: Bildung in het labyrint van de romantiek), aula, 15.45 uur. Op 28 april in het MOA Museum Amelisweerd MOA Café om 16.30 uur. Daarna optredens in Apeldoorn, Amsterdam en Oostende. Nader bericht daarover volgt.