Poëzie op het mobiele scherm


Presentatie Poëzie op het mobiele scherm

17 mei

Wat gebeurt er als een dichter en een vormgever samen een gedicht maken dat speciaal voor mobiele schermen is bedoeld? Het Mondriaan Fonds en het Nederlands Letterenfonds boden zes duos de gelegenheid om de mogelijkheden van bijvoorbeeld touchscreens en Augmented Reality te onderzoeken. Op donderdag 17 mei presenteren zij vanaf 16.00 hun nieuwe werk in het Trouw-gebouw in Amsterdam. Ervaar interactieve gedichten via de touchscreen van je smartphone of doe mee met de occupy-beweging. Poezie loont!

De presentatie van Poezie op het mobiele scherm is een onderdeel van Augment It!, Stedelijk @ Trouw/De Verdieping.
Dichters en vormgevers Arnoud van Adrichem, Ines Cox en Lauren Grusenmeyer; Wim Brands en Max Kisman; Maarten Doorman, PJ Roggeband en Nils Muehlenbruch; Helene Gelens en Luis Rodil-Fernandez; Saskia de Jong en Rens van Meegen; en Elmar Kuiper en Selby Gildemacher introduceren hun nieuwe werk. Rita Raley (Associate Professor of English aan de University of California Santa Barbara, USA; samensteller van de Electronic Literature Collection Vol 2) en Margriet Schavemaker (Stedelijk Museum) gaan met de deelnemers en het publiek in gesprek.

Voor 200tonTNT zie of zie

Augment It!
De middagpresentatie van Poezie op het mobiele scherm maakt deel uit van Augment It!, Stedelijk @ Trouw/De Verdieping. Dit bijzondere programma in het gebouw van TrouwAmsterdam is gewijd aan alle mogelijke vormen van Augmented Reality (AR) waar beeldend kunstenaars, dichters, architecten en designers op dit moment mee experimenteren. Met een uitgebreide AR-tentoonstelling in De Verdieping, lezingen in de clubzaal, AR-performances door het hele gebouw en een spetterende afsluiting met een Augmented Reality DJ, biedt Augment It! een veelzijdige presentatie van de mogelijkheden van AR vandaag de dag! Kaarten voor het avondprogramma (vanaf 20.00) zijn te koop op www.trouwamsterdam.nl

Reserveren
De presentatie van Po??zie op het mobiele scherm is gratis toegankelijk en duurt van 16.00 tot 17.30. U kunt plaatsen reserveren voor deze middag via www.letterenfonds.nl/rsvp
Locatie: TrouwAmsterdam, Wibautstraat 127, Amsterdam. (Nabij metrohalte Wibautstraat. Voor een routebeschrijving, klik hier.) Voertaal: Nederlands with some English mixed in. Dresscode: Neem je smartphone of Ipad mee.

zie voor 200tonTNT

http://www.youtube.com/watch?v=A6zUeQ86lfA&feature=relmfu