Lucebert, Weltschmerz, radio 1, Artis en Prato


Op 17 juni 2018 is op NPO1 een radiodocumentaire over Luceberts oorlog te beluisteren van Tom Rooduijn, ook na 17 juni nog te beluisteren via deze link. Hij gaat in gesprek over Luceberts oorlogsverleden en de consequenties voor diens kunst en poëzie. Met medewerking van:
Wim Hazeu, biograaf Lucebert
Suzanne Holtzer, hoofdredacteur De Bezige Bij, uitgever van de biografie en het werk van Lucebert
Henny Swaanswijk, dochter van Lucebert
Willemijn Stokvis, kunsthistoricus en COBRA-kenner
Maarten Doorman, cultuurfilosoof en dichter

Bij Nooit meer slapen van de VPRO Suzanne Swarts (Museum Voorlinden) en Maarten Doorman in gesprek met Pieter van der Wielen over het veelzijdige werk van Armando (1929-2018). In de nacht van 2 op 3 juli, NPO radio 1. Luister hier.

Ate de Jong spreekt op Weltschmerz TV met Maarten Doorman, zie hier

Op 4 juli een symposium over Natuurliefde in de Artis Bibliotheekmet medewerking van Maarten Doorman, Esther van Gelder, Tijs Goldschmidt, Dik van der Meulen, Hans Mulder, Alexander Reeuwijk en Jelle Reumer, die zich allen op uiteenlopende manieren met de natuur hebben beziggehouden – als onderzoeker, filosoof, schrijver of historicus – laten over deze ontwikkeling hun licht schijnen.

Op 9 juli een lezing op het congres Cultural Literacy in Europe in Prato, het Chinatown van Toscane. Meer informatie volgt.

IWC Replica Watches IWC Replica www.iwcreplicawatches.com Omega Replica