Amsterdam, Helmond, Torhout


Op 27 januari 2024 houdt Maarten Doorman een openbare lezing in de Vondelkerk in Amsterdam bij het colloquium Europe and its Values, georganiseerd door Loge Saint Napoléon. De lezing gaat over de verhouding van Frankrijk en Duitsland binnen Europa. Titel: Europe. Child of Romanticism and the Enlightenment.

Vanaf 4 maart 2024 is er een interview met Paul van Liempt over Een jager in het woud. Zie videokanaal Nieuwe Ankers. Gesprek over de Frans-Duitse as en verleden en toekomst van Europa.

Op 20 maart in Helmond in Lokaal 42: Vooruitgang in de kunst: een terugblik. Bij de honderdste versie van Kunstlokaal wordt teruggekeken op Doormans gedachten over hedendaagse kunst. Hoe hebben zich die ontwikkeld sinds zijn boek Steeds mooier. Over vooruitgang in de kunst verscheen? Waar staan de beeldende kunsten van vandaag?

Vanaf 27 maart een interview met Ad Verbrugge over Een jager in het woud en het huidige Europa op  De Nieuwe Wereld. En op 24 april houdt Maarten Doorman een lezing op Hogeschool VIVES in Torhout (B) bij een klein symposium over Rousseau en onderwijs:, Émile en authenticiteit. Gebaseerd op Doormans publicatie Rousseau en ik (7e druk 2023).

Op 13 mei ten slotte een lezing over Immanuel Kant (met Janneke de Bijl en Daan Roovers) in De Rode Hoed te Amsterdam. Dit vanwege de 300e geboortedag van de grote filosoof.