Najaarsprogramma 2022


Najaarsprogramma: lezing authenticiteit en nieuwe uitgave Rousseau. En eerst op 12 oktober 2022 een literaire salon over Arabische poëzie  in Leiden. Het thema van deze avond is De zee. Gesprek en voordrachten in Arabisch en Nederlands, dichters en vertalers lezen elkaar voor in estafette. Met Yassin Adnan, Nisrine Mbarki, Ranwa Alamassi, Bakr al-Jaber en Maarten Doorman. Op 12 oktober klotst de zee in eindeloze deining in Leiden:  البحر

Op 13 november 2022 houdt Maarten Doorman lezing in Blaricum over paradoxen van authenticiteit. Filosofisch Café in Dorpshuis De Blaercom. Over onze merkwaardige hang naar het echte en het natuurlijke en alle paradoxen die dat sinds Rousseau bij ons oproept. Zie hier.

En onlangs verscheen een nieuwe uitgave van Rousseaus meesterlijke Bekentenissen bij Athenaeum-Polak & Van Gennep met een nieuw voorwoord van Maarten Doorman, in een mooie vertaling van Leo van Maris. Vanaf 7 november 2022 in de winkel. En zie hier voor Doormans recensies in NRC, voor een essay in de Volkskrant over Europa van 21 januari 2023 zie hier en voor de bespreking van Nietzsches verzamelde gedichten (februari 2023) deze recensie.